Skip to content

Ce este endodontia si tratamentul endodontic realizat cu ajutorul microscopului?

Tratamentul endodontic (cunoscut pe scara larga ca si denumire de tratament de canal sau de extractie a nervului radicular) este o procedura frecvent realizata intr-un cabinet stomatologic. Aceast tratament este recomandat atunci cand se doreste salvarea dintelui natural si se urmareste eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.

Un tratament endodontic correct se desfasoara pe parcursul mai multor etape:

  • indepartarea pulpei dentare atat din camera pulpara cat si de la nivelul radacinilor;
  • curatarea, dezinfectia si obturarea canalelor radiculare.

 

Tehnicile moderne,  precum izolarea absoluta cu diga, prepararea rotativa a canalelor radiculare si obturarea acestora  prin condesare la cald alaturi de microscopul dentar duc la o predictibilate de success al tratamantului fara alte acutizari sau complicatii viitoare.

Microscopul dentar permite o vizibilitate crescuta a sistemului canalar endodontic pe durata intregului tratament, astfel incat sa nu existe riscul omiterii unuia dintre canalele atat principale cat si secundare ale sistemului endodontic, care duc implicit la complicatii ulerioare.

In clinica noastra microscopul este utilizat nu numai in endodontie cat si in prepararea dintiilor pentru viitoarele lucrari protetice, in chirurgie pentru a fi foarte precisi in incizii si tratarea diferitelor afectiuni , dar si la efectuarea diferitelor obturatii (plombe).

Asadar microscopul este un punct cheie in manoperele zilnice realizate in cabinetul nostru astfel incat pacientii nostri sa aiba parte de cele mai bune tratamente stomatologice.

Ai nevoie de un consult?

Lasă-te pe mâna specialiștilor noștri și o să îți oferim un motiv în plus de a zâmbi. Dar pe lângă partea estetică ne interesează și sănătatea danturii așa că prioritatea noastră este să ne asigurăm că ai o dantură sănătoasă.

Hai la un consult. Folosește butonul de mai jos!